Slatka zrna edamame
Edamame je naziv za nedozrela, mekana i slatka zrna soje. Za razliku od dozrelih bobica soje koje imaju neutralan okus, edamame je prepun okusa. Edamame se ubire dok još nije dozreo, pa tako okusom podsjeća na slatkost graška s natruhom okusa orašastih plodova.
Nutritivni boost
Ljubitelji poke ili buddha zdjela vjerojatno su se već upoznali s edamame zrnima koja su tamo čest sastojak, baš kao i u azijskim kuhinjama gdje se često može pronaći u sushijima, ali i kao samostalna grickalica. Poput kikirikija, edamame zrna se mogu prepržiti ili tostirati i posoljeni grickati. Izvrsni su za međuobrok jer našem organizmu pružaju nutritivni boost jer su izvrstan izvor proteina i vlakana, ali i esencijalnih masnih kiselina.
Savršen za salate i poke zdjele
Edamame se može, baš kao slanutak ili grah, dodavati raznim jelima koja ne zahtijevaju jaku termičku obradu kako se ne bi raskuhali. Naime, zrna soje moraju se prokuhati prije konzumacije, pa tako prokuhani edamame dodajte toplim ili hladnim salatama, tjestenini ili pak svojoj varijanti poke zdjele.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.