Ostalo vam je krumpira? Što pripremiti od ostataka...
Krumpir je jedna od onih namirnica koja nudi pregršt mogućnosti, čak i kada se radi o ostacima od ručka ili večere. Umjesto da ga bacite, postoji mnoštvo kreativnih i ukusnih načina kako ga ponovo upotrijebiti. Donosimo nekoliko ideja koje će vas inspirirati za pripremu novog jela. Naravno, uvjet je da krumpir ne smije biti prejako začinjen, kao niti mastan ili pečen.
Pogačice ili popečci
Jedan od najjednostavnijih načina da iskoristite ostatke pire-krumpira jest priprema hrskavih pogačica. Pomiješajte pire s jajetom, brašnom, začinima (sol, papar, malo češnjaka ili peršina) pa oblikujte male pogače. Pecite ih u tavi na malo ulja dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
Kroketi
Za luksuzniju verziju pogačica oblikujte pire-krumpir u male valjke pa ih uvaljajte prvo u brašno, potom u umućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. Pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu hrskavi. Kroketi su savršeni kao prilog ili grickalica uz umake, ali i uz kiselo vrhnje ili ajvar.
Latke
Kuhani krumpir koji vam je ostao nakon ručka možete naribati te mu dodati začine, brašno i jaja pa od te smjese oblikovati popečke ili pogačice. Pržite ih na ulju dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskave. Voila! Dobili ste latke koje možete poslužiti kao ukusan doručak ili večeru.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.