Copyright (c) 2014 Marian Weyo/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2014 Marian Weyo/Shutterstock. No use without permission.

Otkrijte okuse Italije uz DESPAR robnu marku

Sanjate li o putovanju u sunčanu Italiju, ali vam prilike to ne dopuštaju? Dovedite Italiju u vašu kuhinju. Uz tek nekoliko proizvoda DESPAR linije to će biti i više nego jednostavno. Bogatstvo raznolikih okusa, namirnice u koje kao da se zavuklo sunce i poznate arome Italije u trenu će vas iz kuhinjskog stolca transportirati na fantastično putovanje koje započinje samo jednim zalogajom.

Svu raskoš okusa europske „čizme“ otkrit ćete na policama omiljenog vam SPAR-a u liniji DESPAR koja vam donosi najfinije talijanske delicije. Mirisni sirevi, tjestenine, deserti i još mnogo toga finoga dolazi od provjerenih proizvođača iz cijele Italije. Rađeni prema tradicionalnim recepturama, jamče prepoznatljivu talijansku kvalitetu.

Copyright (c) 2010 CGissemann/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2013 jreika/Shutterstock. No use without permission.

Osnove Osnova - maslinovo ulje i aceto balsamico

Niti jedno talijansko jelo ne može bez ove baze – maslinovo ulje temelj je svega.
Talijanska maslinova ulja vrhunske su kvalitete, a vašim jelima donijet će okuse najfinijih maslina dozrelih na toplom suncu. Uz ulje, ova gastronomija ne može ni bez aceta balsamica koji salatama, ali i raznim umacima daje posebnu notu i budi okusne pupoljke.

Sirevi

Okuse Italije donijet će vam i mirisni sirevi. Od mozzarelle preko gorgonzole do Grana Padana, bit će savršeni i za sirnu platu i za posipanje preko omiljene tjestenine, ali i za brzinski gricnuti. Uparite ga s voćem, složite na pizzu ili kombinirajte u cannellonima, baš svako jelo bit će pun pogodak. Ovo je tek mali dio sirnih ideja, idealan je trenutak da ih isprobate.

Copyright (c) 2016 MaraZe/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2016 MaraZe/Shutterstock. No use without permission.
Copyright (c) 2015 denio109/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2015 denio109/Shutterstock. No use without permission.

Tjestenine

Možda prva asocijacija kad je o talijanskoj gastronomiji riječ definitivno je tjestenina. Dolazi u čitavom spektru verzija, a moramo priznati da teško odolijevamo baš svakoj. Spojene s jednostavnim umakom od rajčice ili s tunjevinom na salatu, talijanskim jelima s tjesteninom jednostavno nema premca.

Deserti

Uživanje u životu jedan je od mota veselih Talijana, a to ne ide bez finog deserta. Bilo da ih pripremate sami, recimo tiramisu, ili ne želite komplicirati pa će vam dobro doći gotovi, DESPAR ima sve. Poželite li se u toplim danima rashladiti osvježavajućim sladoledom, samo zavirite u hladnjak i potražite onaj s DESPAR potpisom.