Tjestenina s rajčicama i patlidžanom
sastojci
- 500 g penne tjestenine
- voda, sol za kuhanje
Umak od rajčice:
- 800 g sjeckane konzervirane rajčice
- 50 ml maslinova ulja
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- sol po ukusu
- par listića svježeg bosiljka
- 1 veći patlidžan, ulje za prženje
- 50 g ribanog parmezana
Način pripreme
Maslinovo ulje zagrijte, dodajte sitno sjeckani luk, posolite. Kad ocakli, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite minutu, zalijte rajčicom i neka ključa 20-ak minuta.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu u slanoj vodi i zagrijte u posebnoj tavi ulje za prženje.
Patlidžan narežite na šnite, posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu pa ocijedite te pržite u dubokom ulju, vadite na papirnate ručnike.
Patlidžan nasjeckajte, dodajte u umak od rajčice, umiješajte sjeckane listiće bosiljka, posolite po ukusu pa umiješajte i tjesteninu. Servirajte posuto ribanim parmezanom.
Umjesto u tavi, patlidžan možete poškropiti maslinovim uljem i ispeći u pećnici. Tako će biti manje mastan.