sastojci

  • 500 g penne tjestenine
  • voda, sol za kuhanje
  • 800 g sjeckane konzervirane rajčice
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • sol po ukusu
  • par listića svježeg bosiljka
  • 1 veći patlidžan, ulje za prženje
  • 50 g ribanog parmezana

Način pripreme

01

Maslinovo ulje zagrijte, dodajte sitno sjeckani luk, posolite. Kad ocakli, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite minutu, zalijte rajčicom i neka ključa 20-ak minuta. 

02

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu u slanoj vodi i zagrijte u posebnoj tavi ulje za prženje. 

03

Patlidžan narežite na šnite, posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu pa ocijedite te pržite u dubokom ulju, vadite na papirnate ručnike. 

04

Patlidžan nasjeckajte, dodajte u umak od rajčice, umiješajte sjeckane listiće bosiljka, posolite po ukusu pa umiješajte i tjesteninu. Servirajte posuto ribanim parmezanom.

Umjesto u tavi, patlidžan možete poškropiti maslinovim uljem i ispeći u pećnici. Tako će biti manje mastan.

podijeli