Kiselo! Povrće koje vrijedi kušati ukiseljeno...
Kiseljenje povrća kulinarska je tradicija koja stotinama godina obogaćuje zimnicu diljem svijeta. I dok su krastavci i kupus uobičajene namirnice koje kiselimo, postoje mnoge vrste manje poznatog povrća koje daje jedinstvene okuse kada se ukiseli. Takvo povrće može biti odličan dodatak jelima, prilog ili samostalan zalogaj.
Rotkvica
Hrskavost i blaga pikantnost rotkvice u ukiseljenom obliku odlično se uklapa u neka jela. Proces kiseljenja omekšat će ljutkast okus rotkvice i dati joj dozu slatkoće.
Prokulica
Kelj pupčar ili prokulica dobit će sasvim novu okusnu dimenziju kiseljenjem. Odlična stvar u vezi s ovim povrćem je i to što su prokulice malene pa ne zauzimaju puno prostora poput kupusa.
Repa
Repa ima blag, zemljast okus koji postaje intenzivniji kad se repa ukiseli, a pritom njezina tekstura ostaje hrskava. Ukiseljena repa popularan je dodatak bliskoistočnim jelima koji donosi dozu svježine i boju svakoj trpezi.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.