domaci ledeni caj od breske u bokalu
Copyright (c) 2016 HandmadePictures/Shutterstock. No use without permission.

Ne očajavajte, pijte ledeni čaj!

Filozofija ispijanja ledenog čaja nije opsežna. U suštini je riječ o skuhanom čaju koji je ohlađen i poslužen kao sok, umjesto toplog čaja. Savršen je napitak za ljetnih vrućih dana, a najbolja stvar je to što se ledeni čaj lako i brzo pripravlja! Voćnih kombinacija za vaš novi omiljeni okus ima bezbroj, a ljeto je dovoljno dugo da ih baš sve stignete kušati.

domaci ledeni caj od breskve u staklenim casama
Copyright (c) 2017 Roman Debree/Shutterstock. No use without permission.

Ne zaboravite dodatke!

I recept mu je zaista jednostavan! Odaberite omiljeni voćni čaj, a možete miješati i nekoliko različitih, prelijte vrućom vodom i ostavite da se ohladi. No, nemojte zaboraviti na dodatke! Baš poput omiljenog ljetnog pića – džin tonika, nemojte škrtariti u dodavanju začina. Limun, malo meda, ekstrakt vanilije, ružine latice, malo crnog ili crvenog papra te kriška limete dodat će vašem ledenom čaju aromatičnu notu. No, svoje sposobnosti miksanja možete odvesti na neku novu razinu i poigrati se raznim okusima!

Dodajte okuse i arome!

Uz prirodna sladila poput agavina ili javorova sirupa neće vam trebati šećer, a podarit će novu okusnu dimenziju ledenom čaju s okusom šipka. Okusi šumskog voća dobro se nadopunjuju s metvicom, koja će dobro ići i s mangom, ali i borovnicom. No, ako ne možete naći spomenute čajeve, ne očajavajte! Naime, u bazične čajeve poput brusnice, borovnice ili šipka možete dodati njihove sušene plodove koje ćete „potopiti“ u čaju kako bi pustili svoje slatke sokove i arome. Na isti način možete dodati i nekoliko kapljica soka nektarine ili nasjeckane jagode koje možete ostaviti potopljene u ledenom čaju da bi pustile svoje slatke voćne note. I, naravno, da bi vaš ledeni čaj bio što više osvježavajuć, dodajte mu puno leda i obaveznu slamku!

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

koktel s domacim sokom od breskve