aromatizirana voda s vocem
Copyright (c) 2015 Arina P Habich/Shutterstock. No use without permission.

Aromatizirana voda

Svi znamo da je voda najvrjednija tekućina koja ne samo što gasi žeđ nego i našem tijelu donosi ono što mu je nasušno potrebno – hidrataciju. Stoga, što nam više tijekom vrućih ljetnih mjeseci treba, osim dobre stare H2O? No, ako u vodu dodamo prirodne okuse, dobivamo najbolje od oba svijeta – okus i sve dobrobiti vode. Zato se ovoga ljeta pokušajte rashladiti aromatiziranom vodom pa u svoju čašu s ovom vrijednom tekućinom dodajte okuse!

koktel s okusom kruske u dvije case i bokalu
Copyright (c) 2020 Julia Strekoza/Shutterstock. No use without permission.

Dodajte voće!

Jedna od najboljih stvari kod aromatizirane vode je da možete eksperimentirati raznim kombinacijama voća i povrća da biste dobili različite okuse i dobrobiti za zdravlje. Limun je vrlo popularan odabir jer njegova kiselost daje vodi osvježavajući okus, a umjesto klasične limunade možete narezati kriške limuna i potopiti ih vodom. Protuteža kiselom limunu u vodi mogu biti slatke jagode koje će, ovisno o tome koliko dugo ih ostavite u vodi, pustiti crvenu boju. Naranče, baš kao i limun, vodi daju citrusnu notu, a balans u kiselosti pružit će slatki ananas. Nemojte zaboraviti i na svemoćne bobice poput borovnica, malina i kupina! Ne morate izbjegavati ni dinju ili lubenicu koje će vašoj vodi dati zaista posebnu slatku notu, baš kao i jabuke i kruške. Osim što sve voćke možete narezati, određenu količinu možete i zgnječiti ili miksati kako biste vodi dodali i slatku voćnu pulpu.

Ne zaboravite povrće i začine

Krastavci su također odličan izvor hidratacije, a aromatiziranoj vodi dodaju svježinu. No, krastavci su klasičan odabir, ali možemo hodati i neutabanim stazama pa uz krastavce u vodu dodati okus cikle ili pak baby špinata. Cikla i baby špinat će pustiti zemljani okus pa svakako s njima kombinirajte slatko voće ili začine poput timijana ili ružmarina. Naravno, nemojte zaboraviti ni metvicu koja pruža ultimativan osjećaj osvježenja ili cimet koji će se odlično spojiti s narančom i ananasom. 

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

voda s okusom od limuna i limete