Više od trenda u čaši: kokosova voda
Potrebe za pojačanom hidracijom u ljetnim mjesecima ne morate zadovoljiti isključivo običnom vodom. Kokosova voda je ukusna, prirodno slatka te bogata nutrijentima i mineralima. Idealna je za osvježenje u bilo koje doba dana, naravno u umjerenim količinama.
Sazrijevanje u 3 faze
Plodovi kokosa sazrijevaju 12 mjeseci. U svakoj fazi imaju različit sadržaj vode, mesa, razlikuju se po slatkoći i sadržaju masnoće. Nakon 7 mjeseci zrelosti preporučuju se za konzumaciju. Tada imaju zelenu koru i uglavnom su ispunjeni vodom. Kako dozrijevaju, voda postaje sve slađa, a mekano meso sve tvrđe. Između 8 i 10 mjeseci plod poprima sve više žutih i smeđih dijelova. Od 11. mjeseca kokos je smeđe boje, kora više nije zaglađena i plod se teže čisti, dok je u unutrašnjosti meso tvrdo i sadrži više masnoća.
Prirodni izvor minerala
Kokosova voda sadrži antioksidanse, minerale kao što su kalij i natrij te elektrolite. Za razliku od kokosova mlijeka, voda je nešto siromašnija masnoćama.
*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.