Vegetarijanska paella
sastojci
- 400 g riže duga zrna
- 200 g zamrznutog graška
- 150 g kukuruza šećerca iz limenke
- 400 g nasjeckane rajčice
- 100 g luka
- 2 stapke celera
- 3 češnja češnjaka
- 1 povrtna kocka
- 25 g maslaca
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 1 žličica sušenog timijana
- 0.5 žličice sušenog ružmarina
- 0.5 žličice mljevenog kima
- prstohvat šafrana
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 limun
- sol
- papar
Način pripreme
U litru kipuće vode stavite povrtnu kocku, promiješajte i kuhajte 5 minuta. Uklonite s vatre i ostavite na toplome mjestu.
U vatrostalnu posudu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte zamrznuti grašak, ocijeđeni kukuruz iz limenke, na ploške narezane stapke celera i pržite još 2 - 3 minute ili dok sva tekućina ne ispari.
Dodajte maslac, protisnuti češnjak, rižu, žličicu soli, šafran i kratko pržite. Prelijte nasjeckanom rajčicom, dodajte timijan, ružmarin, kim, limunov sok, popaprite i pirjajte nekoliko minuta.
Prelijte kipućim povrtnim temeljcem, poklopite i odmah stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C i pecite 20-ak minuta.
Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 5 minuta, otklopite, pospite peršinom i poslužite uz kriške limuna.
Ovu ukusnu paellu možete dodatno obogatiti i nekim drugim zamrznutim povrćem ili gljivama