Mini quiche s porilukom i dimljenim lososom

sastojci

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 9 g soli
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Nadjev:

  • 150 g poriluka
  • 300 g dimljenog lososa
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g Grana Padana
  • sol, papar

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite 2 cm veće od kalupa (koristite kalupe promjera 10 – 11 cm). 

02

Kalupe premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite stranice, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 10 – 15 minuta.

03

Poriluk nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 2 – 3 minute, ohladite. Zamiješajte jaja i oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i ribani Grana Padano, posolite. 

04

Narežite dimljeni losos na komadiće. Umiješajte ohlađeni poriluk u smjesu jaja i vrhnja.

05

Maknite s tijesta grah i foliju, rasporedite nadjev od poriluka i jaja, na vrh rasporedite komadiće lososa, vratite u pećnicu na još 15 minuta.

podijeli