Mini quiche s porilukom i dimljenim lososom
sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 9 g soli
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Nadjev:
- 150 g poriluka
- 300 g dimljenog lososa
- 30 ml maslinovog ulja
- 3 jaja
- 200 g kiselog vrhnja
- 200 g slatkog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g Grana Padana
- sol, papar
Način pripreme
01
Od brašna, maslaca, jaja i soli umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite 2 cm veće od kalupa (koristite kalupe promjera 10 – 11 cm).
02
Kalupe premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite stranice, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 10 – 15 minuta.
03
Poriluk nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 2 – 3 minute, ohladite. Zamiješajte jaja i oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i ribani Grana Padano, posolite.
04
Narežite dimljeni losos na komadiće. Umiješajte ohlađeni poriluk u smjesu jaja i vrhnja.
05
Maknite s tijesta grah i foliju, rasporedite nadjev od poriluka i jaja, na vrh rasporedite komadiće lososa, vratite u pećnicu na još 15 minuta.