Lagani obrok s tikvicama, kozicama i kokosom
sastojci
- 400 g očišćenih repova kozica
- 600 g tikvica
- 4 češnja češnjaka
- 0.25 žličice mljevenog čilija
- 75 g kokosova maslaca
- 2 žlice soka limete
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Način pripreme
U wok na 25 g dobro zagrijanog kokosova maslaca stavite repove kozica, posolite ih, popaprite i pospite mljevenim čilijem. Pržite ih do lijepe zlatnožute boje pa ih izvadite i ostavite na toplome mjestu.
U wok dodajte preostali kokosov maslac, a kad se zagrije, dodajte mu protisnuti češnjak. Čim češnjak zamiriše, dodajte tikvice narezane na duže tanke rezance i kratko ih pržite, samo toliko da omekšaju.
Tikvicama dodajte popržene repove kozica, prelijte ih sokom limete, posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin.
Još kratko popržite i poslužite toplo.
Ovako pripremljene tikvice s kozicama možete pomiješati s kuhanim špagetima.