Lagani obrok s tikvicama, kozicama i kokosom

sastojci

  • 400 g očišćenih repova kozica
  • 600 g tikvica
  • 4 češnja češnjaka
  • 0.25 žličice mljevenog čilija
  • 75 g kokosova maslaca
  • 2 žlice soka limete
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U wok na 25 g dobro zagrijanog kokosova maslaca stavite repove kozica, posolite ih, popaprite i pospite mljevenim čilijem. Pržite ih do lijepe zlatnožute boje pa ih izvadite i ostavite na toplome mjestu.

02

U wok dodajte preostali kokosov maslac, a kad se zagrije, dodajte mu protisnuti češnjak. Čim češnjak zamiriše, dodajte tikvice narezane na duže tanke rezance i kratko ih pržite, samo toliko da omekšaju. 

03

Tikvicama dodajte popržene repove kozica, prelijte ih sokom limete, posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin. 

Još kratko popržite i poslužite toplo.

Ovako pripremljene tikvice s kozicama možete pomiješati s kuhanim špagetima.

podijeli

Proizvodi iz recepta