VEGE BURGER S LEĆOM
sastojci
- 200 g SPAR Veggie zamjene za mljeveno meso
- 100 g zelene leće
- 50 g svježe rukole
- 200 g batata
- 100 ml biljnog ulja (za prženje batata)
- 25 ml senfa
- 2 tamna peciva za burger sa sjemenkama
- sol, papar po ukusu
- 20 g crvene paprike
- 1 mladi luk
- 0.5 glavice ljubičastog luka
- 10 ml ulja
- 0.5 rajčice
- 30 g krušnih mrvica
Način pripreme
Leću stavite kuhati u slanu vodu prema uputi s ambalaže.
Luk, rajčicu i crvenu papriku narežite na sitne kockice, a zatim ispasirajte štapnim mikserom. Neka ostane srednje pasirano kao kaša.
Dodajte kuhanu leću, krušne mrvice te SPAR Veggie zamjenu za mljeveno meso.
Smjesu posolite, poparite i dobro promiješajte dok ne postane homogena. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još mrvica.
Ljubičasti luk nasjeckajte na kockice i stavite ga dinstati na 10 ml ulja dok se ne počne karamelizirati.
Ogulite batat i narežite ga na kriške.
Zagrijte 100 ml ulja za prženje batata te pržite do zlatnonarančaste boje oko 2-3 minute.
Gotov batat vadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Posolite po ukusu. Od pripremljene smjese napravite burgere.
Na zagrijani roštilj stavite peći burgere oko 4-5 minuta sa svake strane.
Peciva prerežite na pola te ih premažite senfom, dodajte karamelizirani luk i složite svježu rukolu.
Gotove burgere položite u peciva i preklopite drugom polovicom.
Poslužite uz prženi batat.