Vegan lentil burger with arugula, mustard sauce, fresh vegetables and sweet potato fries on a wooden board. Vegan food concept.; Shutterstock ID 1891043545; purchase_order: Nisa; job: BBQ 2022.; client: Spar Hrvatska; other:

VEGE BURGER S LEĆOM

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 200 g SPAR Veggie zamjene za mljeveno meso
  • 100 g zelene leće
  • 50 g svježe rukole
  • 200 g batata
  • 100 ml biljnog ulja (za prženje batata)
  • 25 ml senfa
  • 2 tamna peciva za burger sa sjemenkama
  • sol, papar po ukusu
  • 20 g crvene paprike
  • 1 mladi luk
  • 0.5 glavice ljubičastog luka
  • 10 ml ulja
  • 0.5 rajčice
  • 30 g krušnih mrvica

Način pripreme

01

Leću stavite kuhati u slanu vodu prema uputi s ambalaže.

02

Luk, rajčicu i crvenu papriku narežite na sitne kockice, a zatim ispasirajte štapnim mikserom. Neka ostane srednje pasirano kao kaša.

03

Dodajte kuhanu leću, krušne mrvice te SPAR Veggie zamjenu za mljeveno meso.

04

Smjesu posolite, poparite i dobro promiješajte dok ne postane homogena. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još mrvica.

05

Ljubičasti luk nasjeckajte na kockice i stavite ga dinstati na 10 ml ulja dok se ne počne karamelizirati.

06

Ogulite batat i narežite ga na kriške.

07

Zagrijte 100 ml ulja za prženje batata te pržite do zlatnonarančaste boje oko 2-3 minute.

08

Gotov batat vadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

09

Posolite po ukusu. Od pripremljene smjese napravite burgere.

10

Na zagrijani roštilj stavite peći burgere oko 4-5 minuta sa svake strane.

11

Peciva prerežite na pola te ih premažite senfom, dodajte karamelizirani luk i složite svježu rukolu.

12

Gotove burgere položite u peciva i preklopite drugom polovicom.

13

Poslužite uz prženi batat.

podijeli