Kruh s tikvicama

sastojci

  • 150 g pšeničnog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 5 g soli
  • 225 g naribanih tikvica
  • 150 ml ulja
  • 2 jaja
  • 45 ml mlijeka
  • 50 g ribanog parmezana
  • papar po želji

Način pripreme

01

Naribane tikvice ocijedite i osušite pomoću papirnatog ubrusa. Pomiješajte oba brašna, prašak za pecivo i žličicu soli, u to dodajte tikvice.

02

Miksajte jaja, mlijeko i ulje, dodajte pola količine parmezana pa sve dodajte mješavini brašna i sjedinite.

03

Zagrijte pećnicu na 180 °C, pravokutni kalup premažite uljem, prebacite tijesto u kalup, poravnajte, pospite preostalim parmezanom i po želji paprom.

04

Kruh pecite oko 45 minuta.

podijeli