Buddha zdjela s pečenim tofuom i batatom

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 200 g batata
  • 200 g dimljenog tofua
  • 1 avokado
  • 50 g listova kelja
  • 50 g ljubičastog luka
  • 50 g kvinoje
  • 80 g heljde
  • 2 žličice ketchupa
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica umaka od soje

Za preljev:

  • 1 žlica meda
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica vode
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat mljevenog papra
  • 1 žlica soja sosa

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

02

Batat ogulite i narežite na prutiće, dimljeni tofu narežite na kockice, a luk očistite i narežite na deblje ploške pa sve stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Povrće prelijte umakom od soje i maslinovim uljem, posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok se batat ne ispeče.

03

Heljdu i kvinoju skuhajte prema uputama na ambalaži, zatim ih ocijedite i ostavite da se ohlade.

04

Listove kelja operite i potopite u lonac s kipućom vodom te ih nakon 20 sekundi izvadite i stavite u zdjelu s hladnom vodom, da se zaustavi kuhanje i zadrži lijepa zelena boja kelja. Ocijedite listove i ostavite ih da se osuše, a zatim ih narežite na manje komade.

05

Avokado očistite i narežite.

06

Pripremite dvije zdjele i u svaku rasporedite jednaku količinu ohlađene skuhane heljde i kvinoje, zatim dodajte listove kelja, pečeni tofu, pečeno povrće iz pećnice i avokado.

07

U manju staklenku stavite sve sastojke za preljev, poklopite i promućkajte pa rasporedite preljev u obje zdjele. Na kraju, u svaku zdjelu dodajte po žličicu ketchupa i poslužite.

podijeli