Pissaladière
sastojci
Za tijesto:
- 250 g SPAR PREMIUM TIP 0 Manitoba brašna
- 150 g mlake vode
- 4 g suhog kvasca (+ žličica brašna i žličica šećera)
- 2 žlice SPAR Premium maslinova ulja
- 6 g soli
Za nadjev:
- 4.5 žlica SPAR Premium maslinova ulja
- 750 g luka
- 15 kom SPAR kalamata maslina
- par grančica timijana
- 2.5 SPAR Premium datterini rajčica
- 20 kom SPAR Premium slanih inćuna
Način pripreme
U zdjelicu stavite kvasac, šećer i brašno, prelijte s malo mlake vode i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
Priprema tijesta: u zdjelu stavite brašno, dodajte sol, maslinovo ulje, uzdigli kvasac i vodu pa umijesite glatko tijesto (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto formirajte u kuglu, vratite u posudu, prekrijte folijom i ostavite dizati 45-60 min.
priprema nadjeva: luk narežite na tanke ploške i pirjajte ga na maslinovom ulju oko 15 min, dok ne omekša. Posolite, dodajte rajčicu i timijan, pirjajte dodatnih 15 min. Ohladite.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto (vel. 35x25 cm), prebacite ga na pleh prekriven papirom za pečenje i nanesite nadjev od luka, po nadjevu složite inćune (u oblik mreže) pa u sredinu svakog romba utisnite maslinu.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 min. Pečeno malo ohladite i poslužite.
Izvor: @oslanomislatkom