sastojci

Za tijesto:

  • 250 g SPAR PREMIUM TIP 0 Manitoba brašna
  • 150 g mlake vode
  • 4 g suhog kvasca (+ žličica brašna i žličica šećera)
  • 2 žlice SPAR Premium maslinova ulja
  • 6 g soli

Za nadjev:

  • 4.5 žlica SPAR Premium maslinova ulja
  • 750 g luka
  • 15 kom SPAR kalamata maslina
  • par grančica timijana
  • 2.5 SPAR Premium datterini rajčica
  • 20 kom SPAR Premium slanih inćuna

Način pripreme

01

U zdjelicu stavite kvasac, šećer i brašno, prelijte s malo mlake vode i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

02

Priprema tijesta: u zdjelu stavite brašno, dodajte sol, maslinovo ulje, uzdigli kvasac i vodu pa umijesite glatko tijesto (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto formirajte u kuglu, vratite u posudu, prekrijte folijom i ostavite dizati 45-60 min.

03

priprema nadjeva: luk narežite na tanke ploške i pirjajte ga na maslinovom ulju oko 15 min, dok ne omekša. Posolite, dodajte rajčicu i timijan, pirjajte dodatnih 15 min. Ohladite.

04

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto (vel. 35x25 cm), prebacite ga na pleh prekriven papirom za pečenje i nanesite nadjev od luka, po nadjevu složite inćune (u oblik mreže) pa u sredinu svakog romba utisnite maslinu. 

05

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 min. Pečeno malo ohladite i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta

bio-luka-natur-pur-vani.jpg
Luk