Mini lisnati foccacio
sastojci
- 275 g razvaljanog lisnatoga tijesta
- 200 g mini rajčica, šljivastih
- 2 čili papričice
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
- 1-2 žličice krupne soli
- 1 žličica krupno mljevenog papra
Način pripreme
Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravokutnike veličine otprilike 7 x 8 cm. Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.
Mini rajčice narežite na ploške i rasporedite po narezanim pravokutnicima lisnatog tijesta. Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim paprom.
Narezano tijesto posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2 - 3 cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja.
Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210 °C.
Poslužite toplo.
Prije nego što ih začinite, Rajčice možete posuti i s malo naribane mozzarelle.
Proizvodi iz recepta
