sastojci

  • 275 g razvaljanog lisnatoga tijesta
  • 200 g mini rajčica, šljivastih
  • 2 čili papričice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
  • 1-2 žličice krupne soli
  • 1 žličica krupno mljevenog papra

Način pripreme

01

Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravokutnike veličine otprilike 7 x 8 cm. Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.

02

Mini rajčice narežite na ploške i rasporedite po narezanim pravokutnicima lisnatog tijesta. Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim paprom.

03

Narezano tijesto posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2 - 3 cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja. 

04

Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210 °C.

05

Poslužite toplo.

Prije nego što ih začinite, Rajčice možete posuti i s malo naribane mozzarelle.

podijeli