Pileća juha s povrćem i rezancima

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 0.5 pileta (oko 600 g)
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 100 g korabe
  • 100 g crvenog luka
  • 2-3 lista kelja
  • sol i papar u zrnu
  • 80 g rezanaca za juhu

Način pripreme

01

U lonac stavite meso, sve očišćeno povrće, osim lista peršina, dolijte 1,6 l vode i kuhajte oko sat i pol. Kad zakipi, uklonite pjenu s površine, dodajte zrna papra i listiće peršina, malo posolite i nastavite kuhati na laganoj vatri. Tijekom kuhanja juhu kušajte i dosolite ako bude potrebno. Juhu procijedite, meso odvojite od kosti i nasjeckajte svježe peršinovo lišće.

02

Rezance skuhajte posebno u vodi ili u malo juhe.

03

U jušnik stavite narezanu mrkvu, meso, rezance, dolijte vruću juhu, na vrh dodajte još malo rezanaca, pospite peršinom i poslužite.

Ako odmah na početku kuhanja u juhu dodate listiće peršina i zrna papra, pokupit ćete ih zajedno s pjenom. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta