
sastojci
- 0.5 pileta (oko 600 g)
- 100 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina
- 100 g korabe
- 100 g crvenog luka
- 2-3 lista kelja
- sol i papar u zrnu
- 80 g rezanaca za juhu
Način pripreme
U lonac stavite meso, sve očišćeno povrće, osim lista peršina, dolijte 1,6 l vode i kuhajte oko sat i pol. Kad zakipi, uklonite pjenu s površine, dodajte zrna papra i listiće peršina, malo posolite i nastavite kuhati na laganoj vatri. Tijekom kuhanja juhu kušajte i dosolite ako bude potrebno. Juhu procijedite, meso odvojite od kosti i nasjeckajte svježe peršinovo lišće.
Rezance skuhajte posebno u vodi ili u malo juhe.
U jušnik stavite narezanu mrkvu, meso, rezance, dolijte vruću juhu, na vrh dodajte još malo rezanaca, pospite peršinom i poslužite.
Ako odmah na početku kuhanja u juhu dodate listiće peršina i zrna papra, pokupit ćete ih zajedno s pjenom.
Proizvodi iz recepta
