sastojci
- 2 žlice maslaca
- 1 luk (80 g)
- 2 češnja češnjaka
- 500 g pilećih prsa bez kožice
- 1 žličica dodatka jelima
- 200 g mrkve
- 400 g krumpira
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice glatkog brašna T-550
- sitna morska sol
- crni papar
- 100 g sira mascarpone
- svježi kopar
Način pripreme
Rastopite maslac i na njega dodajte sitno nasjeckani luk te ga popržite da postane staklast.
Dodajte protisnuti češnjak, narezanu piletinu i mrkvu narezanu na kockice. Kratko pržite i prelijte vodom.
Kad zakuha, dodajte krumpir narezan na kockice, dodatak jelima, sol i mljeveni crni papar pa kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, brašno pomiješano s mlijekom u glatku smjesu i kremasti sir.
Kratko prokuhajte, uz lagano miješanje, da se sastojci sjedine i juha zgusne. Poslužite toplu juhu posutu nasjeckanim koprom.
Juhi možete dodati žlicu limunova soka, a mascarpone zamijeniti nekim drugim sirom.