Kremasta sirna juha s piletinom i povrćem

sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk (80 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g pilećih prsa bez kožice
  • 1 žličica dodatka jelima
  • 200 g mrkve
  • 400 g krumpira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice glatkog brašna T-550
  • sitna morska sol
  • crni papar
  • 100 g sira mascarpone
  • svježi kopar

Način pripreme

01

Rastopite maslac i na njega dodajte sitno nasjeckani luk te ga popržite da postane staklast. 

02

Dodajte protisnuti češnjak, narezanu piletinu i mrkvu narezanu na kockice. Kratko pržite i prelijte vodom. 

03

Kad zakuha, dodajte krumpir narezan na kockice, dodatak jelima, sol i mljeveni crni papar pa kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. 

04

Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, brašno pomiješano s mlijekom u glatku smjesu i kremasti sir. 

05

Kratko prokuhajte, uz lagano miješanje, da se sastojci sjedine i juha zgusne. Poslužite toplu juhu posutu nasjeckanim koprom.

Juhi možete dodati žlicu limunova soka, a mascarpone zamijeniti nekim drugim sirom.

podijeli