sastojci
- 320 g SPAR PREMIUM riža carnaroli
- 200 g crvenog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml crnog vina
- 500 ml mesnog temeljca
- 60 g maslaca
- 50 g sira Grana Padano
- sol
- 300-350 g kobasica (češnjovke)
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga na laganoj vatri do zlatnožute boje.
02
Dodajte rižu, glazirajte je, kad postane prozirna podlijte je crnim vinom.
03
Kuhajte stalno miješajući da ispari kiselina, posolite, nastavite kuhati podlijevajući malo pomalo vrućim temeljcem.
04
U drugoj tavi na 30 ml maslinovog ulja ispecite kobasice.
05
Nakon 18 minuta kuhanja rižota ugasite vatru, dodajte 30 g Grana Padana, dalje miješajte pa dodajte ploške ledenog maslaca.
06
Miješajte dalje pa pikantirajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Raspodijelite rižoto u tanjure, dodajte komade kobasice, pospite ribanim sirom i poslužite.