Grilled salmon and vegetables skewers on white plate, top view
Copyright (c) 2019 Anna Shepulova/Shutterstock. No use without permission.

Ražnjići s lososom i povrćem

sastojci

  • 500 g fileta lososa
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 limun
  • 5-6 listova bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
  • 2 mlada luka, nasjeckana

Način pripreme

01

Filet lososa narežite na kockice, prelijte 1 žlicom maslinova ulja, posolite i popaprite, sve promiješajte i ostavite sa strane.

02

Tikvice narežite na kolutiće, a crvenu i žutu papriku na komadiće veličine zalogaja.

03

Na drvene štapiće za ražnjiće nabodite, naizmjence, kockice lososa, narezane tikvice te žutu i crvenu papriku.

04

Stavite na vruću rešetku roštilja i pecite dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana, 10-15 minuta.

05

Grillane ražnjiće pokapajte limunovim sokom, pospite listovima bosiljka i peršina pa poslužite s nasjeckanim mladim lukom.

podijeli