Torta od špinata s jagodama i kivijem


sastojci

  • 250 g smrznutog špinata
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • sok 1 limuna
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 3 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g krem sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 listića želatine
  • 2-3 kivija
  • 150 g jagoda
  • listići svježe mente

Način pripreme

01

Špinat odmrznite i dobro ocijedite. Blendajte špinat i ulje u kremu. Miksajte jaja i šećer, dodajte kremu od špinata, prstohvat soli, limunov sok i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

02

Maslacem premažite dva okrugla kalupa, podijelite tijesto, pecite na 180 °C oko 15-20 minuta. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Pjenasto tucite na pari žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko.

03

Kad krema dosegne 82 °C maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi i krema hladi. Istucite vrhnje u šlag. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu umiješajte krem sir. Na kraju špatulom lagano umiješajte šlag. Stavite ohlađenu donju koru u kalup za tortu, premažite kremom, poklopite gornjom korom, rukom lagano potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne.

04

Maknite kalup, tortu ukrasite ploškama jagoda i kivija i listićima svježe mente.

Umijesto zamrznutog možete koristiti i svježi špinat čije listove prethodno blanširajte i nasjeckajte.

podijeli

Proizvodi iz recepta