
sastojci
- 250 g smrznutog špinata
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- sok 1 limuna
- 180 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Krema:
- 3 žumanjka
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mlijeka
- 300 g krem sira
- 300 ml vrhnja za šlag
- 3 listića želatine
Ukrašavanje:
- 2-3 kivija
- 150 g jagoda
- listići svježe mente
Način pripreme
Špinat odmrznite i dobro ocijedite. Blendajte špinat i ulje u kremu. Miksajte jaja i šećer, dodajte kremu od špinata, prstohvat soli, limunov sok i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Maslacem premažite dva okrugla kalupa, podijelite tijesto, pecite na 180 °C oko 15-20 minuta. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Pjenasto tucite na pari žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko.
Kad krema dosegne 82 °C maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi i krema hladi. Istucite vrhnje u šlag. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu umiješajte krem sir. Na kraju špatulom lagano umiješajte šlag. Stavite ohlađenu donju koru u kalup za tortu, premažite kremom, poklopite gornjom korom, rukom lagano potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne.
Maknite kalup, tortu ukrasite ploškama jagoda i kivija i listićima svježe mente.
Umijesto zamrznutog možete koristiti i svježi špinat čije listove prethodno blanširajte i nasjeckajte.
Proizvodi iz recepta
