sastojci

Tijesto:

  • 450 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 0.5 praška za pecivo
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 400 g šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte maslac i kiselo vrhnje, oba šećera, jaje i prstohvat soli. Zamijesite tijesto, napravite valjak i podijelite na dva dijela. 

02

Svaki dio premijesite i razvaljajte u četvrtastu koru. Kore kratko pecite na masnom papiru na poleđini lima za pečenje na 190 °C. 

03

Šećer stavite u široku posudu na jaku vatru, ne miješajte, samo tresite posudu lijevo-desno. Otopljeni šećer zalijte mlijekom, pustite da prokuha i karamel se otopi. Ohladite na sobnu temperaturu pa umiješajte tučeno slatko vrhnje. 

04

Donju koru premažite s više od pola kreme, poklopite i premažite preostalom kremom. Ohladite, narežite na kocke i poslužite.

Za pripremu karamela koristite bijeli šećer jer se bolje otapa.

podijeli

Proizvodi iz recepta