Cheesecake sa šumskim voćem

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Sastojci za biskvit

  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 180 g brašna
  • 60 ml ulja
  • 80 ml mlijeka

Sastojci za kremu

  • 500 g mascarpone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 lista želatine
  • 150 g pekmeza od šumskoga voća
  • 350 g zamrznutog voća (maline, borovnice)
  • 60 g šećera
  • sok od jedne naranče
  • 3 lista želatine

Način pripreme

01

Za biskvit mikserom umutite pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite miksati. Potom naizmjence dodajte brašno i mlijeko. Podijelite tijesto na dva dijela pa ispecite dva tanka biskvita u namazanom kalupu za torte. Pecite 15 - 20 minuta na 190 °C, ovisno o boji koju želite da ima biskvit.

02

Za kremu namočite želatinu u ledenu vodu. Vrhnje za šlag tucite u čvrst šlag (pazite da se ne pretvori u maslac). Vrhnje za kuhanje zagrijte, a kada provri, maknite ga s vatre pa mu dodajte želatinu i stalno miješajte da se otopi i ohladi. Laganim pokretima razradite sir, dodajte mu želatinu i vrhnje za kuhanje, zatim šećer, a na kraju u ohlađeno lagano umiješajte tučeni šlag.

03

Pekmez od šumskog voća zagrijte. Stavite jedan biskvit u kalup i prelijte ga vrućim pekmezom pa poklopite drugim biskvitom. Po drugom biskvitu rasporedite kremu od sira i poravnajte površinu pa odložite u hladnjak na dva sata.

04

Za preljev od voća namočite želatinu u ledenu vodu. Iscijedite naranču. Šećer svijetlo karamelizirajte pa zalijte sokom od naranče i kuhajte da se karamel otopi. Potom dodajte 100 g voća, a kada prokuha, maknite s vatre pa dodajte želatinu. Miješajte minutu da se želatina rastopi, a zatim usitnite štapnim mikserom. Dodajte preostalo voće i ohladite. Prelijte preko kreme od sira, stavite u hladnjak na još dva sata.

Biskvit možete ispeći u posudi za pečenje, a potom izrezati donju koru u jednom komadu, a gornju koru možete skrojiti od preostalog biskvita.​

podijeli

Proizvodi iz recepta