sastojci
- 200 g maslaca
- 2 žumanjka
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g glatkoga brašna
- džem od limuna
- Zelena prehrambena boja
Način pripreme
01
- Sastojke za tijesto spojite u posudi i zamijesite glatko tijesto.
02
- Tijesto razvaljajte na tanko na dobro pobrašnjenoj podlozi. Tijesto slobodno malo pobrašnite i s gornje strane prije valjanja.
03
- Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice prekrijte papirom za pečenje.
04
- Okruglim kalupićem izrežite tijesto u obliku kruga. Polovici keksa izrežite oblik borića.
05
- Kekse na gusto poslažite na tepsiju. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 10 do 15 minuta.
06
- Dok se jedni keksi peku, napravite druge, a ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i ponovite postupak rezanja.
07
- U džem od limuna dodajte par kapljica zelene prehrambene boje i dobro promiješajte.
08
- Pečene kekse premažite pripremljenim punjenjem. Kekse s rupom posipajte šećerom u prahu, pa ih takve posipane zalijepite na punjenje.