napitak od krumpira

Napitak od krumpira

Kao što se od badema i kokosa može napraviti napitak, istu tekućinu možemo dobiti i od krumpira. Upravo je napitak od krumpira posljednjih mjeseci hit napitak na društvenim mrežama. Osim što ga je jeftinije i lakše napraviti nego napitak od orašastih plodova, napitak od krumpira zadovoljit će one osobe koje su alergične na orašaste plodove, kao i one koje ne podnose laktozu. 

napitak od krumpira u casi

Neobičan okus

No, napitak od krumpira, kao što mu i ime govori, ima okus – krumpira te svilenkastu teksturu zahvaljujući škrobu. Upravo je okus krumpira ono što bi neke moglo odvratiti od kušanja ovog napitka. Ako niste fan tog okusa, u svoju dozu napitka od krumpira možete dodati u blenderu smiksane bademe ili indijske oraščiće koji imaju suptilno slatkast okus. 

Igrajte se okusima

Također, napitak od krumpira možete zasladiti vanilijom, medom ili cimetom. Najbolji krumpir za pripremu napitka je mladi jer ima blaži i slađi okus. Kada odaberete sladilo koje ćete koristiti i vrstu krumpira, potrebno je krenuti u izradu. Prethodno oguljeni, oprani i skuhani krumpir smiksajte u blenderu zajedno s orašastim plodovima, ako ih odlučite koristiti. Dobivenu smjesu procijedite kroz kuhinjsku gazu kako biste odvojili samo tekući dio skuhanih krumpira, u koji možete, ako želite, dodati sladilo po svom ukusu. Ovako pripremljen napitak od krumpira može stajati do tri dana u hladnjaku. 

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

narezani krumpir u posudama