Fugazetta: upoznajte argentinsku verziju pizze!
Ova delicija argentinski je odgovor na talijansku pizzu i focacciu, ali s malom modifikacijom sastojaka. Osnova svake dobre fugazette je kora. Za razliku od tankih i hrskavih, kakve imaju napuljske pizze, fugazetta se može pohvaliti gustom, a prozračnom podlogom koja podsjeća na focacciu. Ovo tijesto je lagano i pahuljasto te predstavlja savršenu protutežu izdašnim dodacima.
Još, molim!
Kad je riječ o dodacima, zaštitni znak fugazette je izdašna količina luka i sira. Luk se može pripremiti na razne načine: može biti karameliziran za sladak i bogat okus, pirjan za suptilniji okus ili jednostavno narezan na tanke kriške koje se sirove stavljaju na tijesto te se tijekom pečenja fugazette kuhaju i postaju mekane. Iako je mozzarella standardni sastojak fugazette, razne varijacije mogu uključivati i druge sireve kao što su provolone, parmezan ili lokalni favorit - queso fresco. Sir se ne posipa samo po vrhu fugazette, nego se često slaže u izdašnim slojevima.
Fugazetta kao pita
Fugazetta se može pripremati u klasičnom obliku ili kao fugazetta rellena, kad je punjena dodatnim slojevima sira i šunke ili nekih drugih sastojaka. Ta verzija više podsjeća na pitu, s dva sloja tijesta, te predstavlja sjajnu opciju za brzi ručak i doručak sljedećeg dana.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.