Špageti od povrća – lagano, fino i niskokalorično

Želite li u vašu prehranu unijeti više hranjivih tvari na kreativne načine, poslužite se nožem ili spiralizatorom i napravite špagete od povrća. Ne samo da su špageti od povrća puni hranjivih tvari nego su i niskokalorični zalogaji koji vam pomažu da skinete kilograme i lakše održite željenu težinu.

Svi znamo koliko je povrće važan dio naše prehrane, no ponekad je zaista teško natjerati se jesti ga u dovoljnoj količini. No pripremite li ga u obliku rezanaca, priča dobiva svoj zaokret. Špageti od povrća sve su veći hit u svijetu gastronomije, a odličan su način za iskorištavanje svih dobrobiti sezonskog povrća.

Za pripremu špageta najpopularniji su izbor tikvica ili bundeva. Upotrijebiti možete i nešto tvrđe korjenasto povrće poput mrkve, rotkve i cikle. Najlakše ih je izraditi putem spiralizatora – posebnog alata za oblikovanje namirnica u oblik spirale, ali možete se poslužiti i običnim guljačem za povrće. Tanke trakice povrća dodatno usitnite nožem, prije nego što ćete ih sljubiti sa slasnim umakom.

Špageti od povrća mogu se kombinirati s brojnim umacima koje biste inače sljubili s klasičnom tjesteninom. Na raspolaganju vam je sve od zelenog pesta preko delikatne carbonare do zasitnijih mesnih umaka na bazi rajčice poput bolonjeza. Špageti od povrća također su odlično rješenje kad ste u žurbi jer im ne treba duga termička obrada prije posluživanja. Dovoljno ih je malo prepržiti na ulju ili kratko prokuhati na pari. Kad su gotovi, samo ih prelijte umakom i to je to.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.