cokoladna plata s jagodama

Čokoladne plate – bezbroj ukusnih mogućnosti

Baš kao i butter board ili klasična mesna plata i čokoladna plata našla je put do ljubitelja slastica i stiliziranja hrane diljem svijeta. Ljepota ove plate jest to što može biti u potpunosti slatka, ali i slatko - slana, slatko - gorka, ali i voćna, odnosno citrusna ili začinjena, upravo zato što se čokolada tako dobro slaže s raznim okusima!

cokoladna plata s umakom

Vi birate, vi uživate

Ljepota slaganja čokoladne plate jest u tome što vam pruža razne mogućnosti stiliziranja hrane i raznih okusnih kombinacija. Odaberite hoće li vaša čokoladna plata biti desert ili predjelo te ovisno o tome aranžirajte hranu. Ako je pripremate kao predjelo, onda kombinirajte gorku ili tamnu čokoladu s krekerima, croutonima ili grisinima. Uz njih će se sjajno slagati čili papričice ili paprika, odnosno ljuće povrće. Slatko – slano – ljute kombinacije odlične su za otvaranje apetita, a ako će plata uslijediti nakon glavnoga jela, onda birajte voćnu nadogradnju jer čokolada se sjajno slaže sa svim voćnim kombinacijama. Od slatkih i okusom dominantnih jagoda i banana te slađih smokvi pa do citrusnih kombinacija s narančama i limunom. Tamne čokolade kombinirajte sa slađim okusima, a mliječne i bijele čokolade s citrusnim i svježijim okusima. 

Čokolada u svim oblicima

Odabir čokolade važan je baš kao i odabir njenih „slatkih partnera“. Čokoladnu platu možete složiti od izabranih bombona poput onih punjenih noisette kremom ili bademima, kockica ili grubo natrganih komada čokolade, izbor je vaš baš kao i mogućnosti slaganja čokoladnih slastica na platu. Uz to, mogućnosti korištenja čokolade na platama je nenadmašiva jer je možete rastopiti za umakanje ukusnih malina ili naribati kao posip po, na primjer, siru. 

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

tri cokoladne plate