krpice sa zeljem

Krpice sa zeljem – provjereno domaće

Jelo našeg djetinjstva danas s veseljem pripremamo i s guštom jedemo. Iz kuhinje naših mama i baka krpice sa zeljem sa zadovoljstvom smo preselili na naše tanjure, a uz nekoliko praktičnih savjeta baš uvijek će ispasti savršeno.

krpice tijestenina

Pripremite sami tijesto

Za pravi okus krpica sa zeljem baš kao iz bakine kuhinje tijesto probajte napraviti sami. Smjesa za tijesto mora biti suša i tvrđa od one za prhko, ali ne smije se mrviti. Nakon što sjedinite sastojke i povežete ih u kuglu, ostavite tijesto da odmori pokriveno krpom ili folijom. Da biste si olakšali valjanje, kuglu razrežite na manje dijelove jer će vam trebati dosta snage za valjanje. Rezanje ćete si olakšati tako da izvaljane plahte tijesta slažete jednu na drugu, a između dodajte tanki sloj brašna kako se slojevi ne bi zalijepili. I ne brinite, višak brašna lako ćete otresti s krpica. Slojeve možete rezati oštrim nožem ili nožem za pizzu, a nakon što ih izrežete, prstima ih lagano protresite kako bi se krpice odvojile jedna od druge.

 

Kupus ili zelje?

U nazivu jela ovog puta se nalazi kupus. Najčešće je riječ o onom zelenom, ali zašto ne biste ubacili malo kreativnosti pa ovo jelo pripremili s ljubičastim. Iako neće dati isti okus, unijet će malo promjene. Prije nego što operete i izrežete kupus, odstranite mu vanjske listove i tvrdu sredinu, odnosno srce. Pri rezanju vodite računa da su trakice približno jednake veličine kako bi se ravnomjerno termički obradile. Za poseban okus ovog jela, umjesto ulja koristite svinjsku mast

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

 

krpice sa zeljem u zdjeli