razlicite vrste maslaca

Kaubojski maslac – apsolutni internetski hit

Internetska tražilica Google objavio je koji su pojmovi bili najtraženiji u 2023. godini, a među njima je bio i cowboy butter, odnosno kaubojski maslac. Riječ je zapravo o aromatiziranom maslacu koji se vrlo jednostavno može napraviti, a još jednostavnije koristiti, vrlo je ukusan i što je najbolje – brzo se pripravlja. 

kaubojski aromatizirani maslac

Kako ga napraviti?

Da biste svoj obični maslac napravili kaubojskim, potrebni su vam prvenstveno začini: paprika, sol, kajenski papar, mljevena crvena paprika te, ovisno o tome koliko volite ljutinu, mljeveni čili. Od svježih začina trebate imati peršin i timijan te malo svježeg limunova soka i senfa. Kako bi se svi ovi začini dobro spojili, maslac treba prethodno omekšati. U jednu veliku zdjelu stavite omekšani maslac i sve začine pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dobivenu aromatičnu smjesu spremite u staklenku ili od nje formirajte štrucu pa je omotajte plastičnom folijom i čuvajte je u hladnjaku. 

Kako ga koristiti?

Kaubojski maslac možete koristiti kao namaz, ali na internetu se preporučuje da ga koristite i prilikom pečenja odrezaka. No, nemojte ga dodavati na početku pečenja, nego na kraju kako se svježi začini koje sadrži ne bi prepekli i da okus odreska ne bi bio previše intenzivan. Najbolje bi bilo jednu ili dvije žličice ovog maslaca staviti izravno na odrezak na kraju pečenja. Tada će se lijepo rastopiti i razliti po sočnom odresku te mu podariti baš onoliko okusa koliko je potrebno. 


* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

kotleti s aromatiziranim maslacom