Cool zalogaji – hrana za rashlađenje

U vrućim ljetnim danima potrebno je i prehranu prilagoditi ljetu kako bi vam ona dala dovoljno energije i spriječila dehidraciju organizma. Donosimo vam popis namirnica koje će vas rashladiti!

Lubenica

Lubenica je idealna za ljetno osvježenje jer se sastoji uglavnom od vode. Šalica lubenice sadrži 50 kalorija.

Ananas

Ananas je savršen ljetni izbor jer ovo tropsko voće ima rashlađujući učinak na vaš organizam te je bogato vitaminima A, B6 i C te kalcijem, kalijem, željezom i magnezijem. Dobar je za probavu jer sprečava zatvor.

Krastavci

Osim što će vas rashladiti, krastavci će također hidratizirati vaše tijelo i eliminirati štetne toksine. Odlični su za liječenje mamurluka, dobri su i za probavu te sadrže gotovo sve vitamine koji su potrebni vašem organizmu na dnevnoj bazi.

Jogurt

S jogurtom ne možete pogriješiti, bilo da konzumirate običan, grčki ili smrznuti. Zdrav je i osvježavajući, a odličan je izbor za najvažniji obrok u danu, doručak, gdje ga možete kombinirati s voćem i orašastim plodovima.

Rajčice

Rajčice su bogate hranjivim tvarima i antioksidansima te su zato zdrava ljetna hrana. Ljeti će vas rashladiti sok, a možete ih kombinirati s mozzarellom ili jednostavno s malo maslinovog ulja i octa. Sok od rajčice osvježava, a osim toga je jedan od najzdravijih prirodnih sokova koji obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima. Dobar je saveznik u programima za mršavljenje jer smanjuje osjećaj gladi, a uz to poznato je da rajčica sama po sebi potiče izlučivanje vode iz organizma i regulira probavu.

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.