• spar-free-from-cover-720-x-370-px.png

SPAR marka

SPAR Free From

Rješenje kada hrana boli!

SPAR free from linija obuhvaća proizvode za posebne prehrambene potrebe. U liniji su proizvodi bez glutena i bez laktoze namijenjeni osobama s celijakijom ili intolerancijom na gluten te osobama koje ne mogu probaviti laktozu zbog manjka aktivnosti enzima laktaze.

Proizvodi linije SPAR free from su razvijeni uz podršku vodećih liječnika i prehrambenih stručnjaka iz Austrije, a austrijsko društvo za celijakiju je sudjelovalo u razvoju ideja kao dragocjeni savjetnik.

U liniji se nalazi preko 50 proizvoda bez laktoze i/ili glutena. Uključuje proizvode kao što su tijesto, kruh, müsli, keksi – bez glutena, kao i osnovne namirnice bez laktoze kao što su mlijeko, vrhnje, maslac. Osim osnovnih prehrambenih namirnica u liniji su i razne delicije – pudinzi, namazi, čokolade, voćni jogurti – kako bi užitak bio što veći – i bez odricanja!

SPAR free from proizvodi bez glutena su proizvedeni u skladu s internacionalnim smjernicama za bezglutenske proizvode, a SPAR je prvo europsko poduzeće koje je smjelo koristiti internacionalnu oznaku "bez glutena" (prekrižena pšenica) na svojim proizvodima.

SPAR free from proizvodi bez laktoze su između ostalog provjereni na Sveučilišnoj klinici u Grazu i ocijenjeni kao vrijedan prilog u okviru prehrane kod intolerancije na laktozu.

Proizvodi bez laktoze nose oznaku prekrižene boce mlijeka.

 

Spar.hr zbog boljeg korisničkog iskustva koristi kolačiće (eng. "cookies"). Klikom na "Slažem se" prihvaćate korištenje kolačića. Saznajte više.