Nove ideje za sok od naranče!
Osim što pruža vrhunski okus marinadama i dodaje citrusnu svježinu varivima, sok od naranče može još puno toga, a mi vam otkrivamo samo neke nove i uzbudljive načine korištenja narančina soka!
Za salatu
Sok od naranče vinaigrette umaku dodaje svježu citrusnu notu koja se dobro slaže s raznim salatama. Prirodna slatkoća ovog soka nadopunjuje kiselost octa, stvarajući skladnu ravnotežu, a posebno se dobro slaže sa salatama koje sadrže špinat, rikulu, koromač ili avokado. Također sjajno se nadopunjuje s bademima i orasima te narom i jagodama.
U gulašu i varivu
Dok se tradicionalni gulaši i variva često oslanjaju na temeljce, vino ili rajčice kao bazu, dodavanjem soka od naranče možete postići iznenađujući i ugodan zaokret. Ovaj jednostavan sastojak svojom prirodnom slatkoćom i kiselošću poboljšava cjelokupni profil okusa jela kojem se dodaje. Osim toga, kiselost narančina soka djeluje kao prirodni omekšivač mesa.
Marinirajte!
Mariniranje je veoma važan postupak u pripremi mesa, a sok od naranče fantastičan je saveznik ovoj kulinarskoj tehnici. Zahvaljujući kombinaciji kiselosti i prirodne slatkoće, sok od naranče djeluje i kao pojačivač okusa te kao sredstvo za omekšavanje. No, dok se marinira u njemu, meso se može i početi „kuhati“ ako odstoji dovoljno dugo! Marinirajte 15 - 30 minuta plodove mora, 1 - 2 sata piletinu i do 4 sata svinjetinu ili govedinu.
*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.