Pečemo kolače: Zimske jabuke
Neke od najprepoznatljivijih vrsta jabuka upravo su one koje dozrijevaju u hladnim mjesecima godine.
Granny Smith
Ove su jabuke kisele i vrlo hrskave. Sjajne su za pečenje jer su tvrde, pa odlično podnose termičku obradu. Stoga, ako vam nije draža slađa varijanta, dajte Granny Smith jabuci priliku da zasja u kompotu ili slatkoj piti čija priprema ne zahtijeva naribane nego narezane jabuke.
Pink Lady
Od tartova do štrudli i pita, ovo je sorta jabuke koju ćete odabrati za pripremu nadjeva koji idu uz tijesto u slasticama. Pomalo kiselkasto-slatkog okusa i vrlo čvrste forme, mnogima je Pink Lady omiljena vrsta jabuke.
Idared
Volite li pečene jabuke, sve su vrste odlične za takav način pripreme, ali idared je savršena! Ova vrsta jabuke ima vrlo sočno meso, pa je odličan sastojak za pitu i pire, a preporučujemo vam da ih katkada natanko narežete i ispečete kao čips.
Zlatni delišez
Ove jabuke će biti sjajan odabir kada vam treba sok jabuke za pripremu kolača, ali i ako pripremate kolač čiji sastojci nisu baš pretjerano slatki, poput sira ili oraha. Zlatni delišez jabuka ima gotovo medeno sladak okus, pa će biti odlična, na primjer, kada je ispečete i prelijete medom. Također, ova je jabuka dobar odabir ako u svoju francusku salatu stavljate kockice jabuka.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.