Top 5 za top formu! Namirnice koje su prijatelji vitalnosti

Zašto biste gladovali kada možete uživati u okusima razne hrane i pritom mršavjeti? Samo je važno znati koje namirnice su prijatelj dobre linije, a koje neprijatelj.

Na putu do optimalne težine i željenog izgleda važno je mudro isplanirati jelovnik i uključiti namirnice koje su dobronamjerne za vašu liniju. Birajte hranu koja će vas istovremeno zasititi i napuniti energijom, a ne praznim kalorijama.. Namirnice koje vam donosimo i koje pomažu u programima mršavljenja nisu samo izvrsne radi svojih svojstava u pogledu gubitka viška kilograma, već su i vrlo ukusne.

1. Kruške

Kruške su bogate vlaknima te stvaraju osjećaj sitosti i sprečavaju da se prejedate.  Nemojte ih guliti jer se većina korisnih vlakana nalazi upravo u kori. 

2. Grejp

Prema nekim navodima, ako pojedete pola grejpa prije svakog obroka možete izgubiti i do kilogram tjedno, čak i ako ništa drugo ne promijenite u vašoj prehrani. Vrijedi pokušati, zar ne? :)

Grejp pomaže pri regulaciji inzulina pa će se hrana koristiti za energiju, umjesto da se pohranjuje u organizmu kao masno tkivo. Sve što smanjuje razinu inzulina pomaže ljudima kod mršavljenja, a grejp je navodno jedna od takvih namirnica.

3. Bademi

Šaka badema dnevno zasigurno predstavlja nutritivno kvalitetan međuobrok i prirodni snack. Ovi orašasti plodovi sadrže vitamin E, zasitna vlakna i proteine. Grickajte ih dok ste na poslu umjesto pekarskih proizvoda, ali svakako pripazite na količinu jer u sebi skrivaju i dosta kalorija.

4. Jaja

Doručak je ključan obrok u danu, a odlični izbor namirnice su zasigurno jaja koja su jedan od dobrih izvora proteina. Oni koji pojedu jaja za doručak, duže ostanu siti tijekom dana. Kuhana jaja svakako su zdravija od pečenih. Ako nikako ne možete bez kajgane, svakako smanjite dodavanje masnoća na minimum.

5. Jabuke

Jabuke sadrže zasitna vlakna koja će vam stvoriti osjećaj sitosti pa ćete manje posezati za kaloričnim obrocima. Sadrži i pektin koji smanjuje količinu masnoće u tijelu jer se veže s vodom. Savjetujemo da pojedete jednu jabuku prije  obroka jer ćete tako unijeti manje količine hrane u organizam.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.