cherry rajcice i rizini krekeri sa salatom i sunkom

Kako poslužiti rižine krekere?

Rižini krekeri česta su alternativa za kruh, a pogotovo osobama koje su intolerantne na gluten ili žele smršavjeti. Ovo i nije čudno ako je poznato da je riječ o niskokaloričnom proizvodu te da jedan kolutić od desetak grama ima samo oko 40 kalorija. 

rizini krekeri sendvic sa sunkom

Sa šunkom i pršutom

Kako se rižini krekeri najčešće koriste umjesto kruha, na njih se stavljaju namirnice koje bismo inače stavili u sendvič. Možete ih poslužiti s kriškom pršuta ili šunke te sljubiti s nešto kuhanih jaja, komadićem sira i cherry rajčicom. Odličan okus ima i kombinacija rižinog krekera, sirnog namaza i dimljenog lososa. Dva hrskava krekera mogu zamijeniti i pecivo za burger. Napunite ih pečenom pljeskavicom, sirom, ketchupom i povrćem koje biste i inače stavili u burger. 

Vegetarijanske opcije

Ne morate jesti meso da biste uživali u rižinim krekerima. Možete ih premazati i humusom te poslužiti s nasjeckanim svježim i kiselim krastavcima, paprikom, maslinama i drugim povrćem po želji. Možete napraviti i svojevrstan avokado tost – svježi očišćeni avokado zdrobite vilicom, umiješajte u njega sol, papar, češnjak u prahu i nešto limunova soka pa dobivenu smjesu premažite preko krekera. Tako pripremljen kreker poslužite s dobrim izvorom bjelančevina, kao što je poširano ili pečeno jaje. 

rizini krekeri sa cherry rajcicama i bosiljkom
ri ini krekeri sa borovnicama i medom

Rižin kreker za desert

Rižini krekeri imaju prilično neutralan okus, pa se mogu kombinirati i sa slatkim namirnicama. Na tržištu se mogu naći čak i oni premazani stvrdnutom čokoladom. Ako imate obične krekere i čokoladu kod kuće, možete ih i sami napraviti. Kockice čokolade rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici te u dobivenu smjesu uronite gornji dio krekera, po njima pospite komadiće lješnjaka ili neko drugo orašasto voće. Na rižin kreker, također, možete namazati maslac od kikirikija ili badema, preko toga rasporediti kriške banane i med te uživati u sjajnom okusu. 

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.