sastojci
- 4 jaja
- 4 šnite integralnog tosta
- 2 avokada
- 100 g rotkvica
- 40 g baby špinata
- 2 češnja češnjaka
- 0.5 limete
- 20 ml maslinova ulja
- 15 ml alkoholnog octa
- sol, papar
Način pripreme
Avokado prepolovite, odstranite košticu, sredinu izvadite žlicom, pokapajte sokom limete. Vilicom usitnite, dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, začinite solju i promiješajte. Rotkvice narežite na tanke ploškice.
Jaja poširajte jedno po jedno. Jaje razbijte u zdjelicu, pazite da ne pukne žumanjak. Zagrijte vodu skoro do vrenja, dodajte malo soli i alkoholnog octa, promiješajte žlicom vodu da se u sredini napravi vrtlog pa u sredinu spustite jaje, smanjite vatru, poširajte 2 – 3 minute – kuhajte ispod temperature vrenja.
Prepecite tost, dodajte listiće špinata, premažite avokadom, dodajte nekoliko rotkvica, na vrh položite poširano jaje. Začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.
Za lakše poširanje, jaje prvo razbijte u zdjelicu pa tek onda ubacite u vodu.