tost s avokadom, spinatom i jajetom

Tost s avokadom, špinatom i poširanim jajetom

Ukupno trajanje
20
Min

sastojci

  • 4 jaja
  • 4 šnite integralnog tosta
  • 2 avokada
  • 100 g rotkvica
  • 40 g baby špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 limete
  • 20 ml maslinova ulja
  • 15 ml alkoholnog octa
  • sol, papar

Način pripreme

01

Avokado prepolovite, odstranite košticu, sredinu izvadite žlicom, pokapajte sokom limete. Vilicom usitnite, dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, začinite solju i promiješajte. Rotkvice narežite na tanke ploškice.

02

Jaja poširajte jedno po jedno. Jaje razbijte u zdjelicu, pazite da ne pukne žumanjak. Zagrijte vodu skoro do vrenja, dodajte malo soli i alkoholnog octa, promiješajte žlicom vodu da se u sredini napravi vrtlog pa u sredinu spustite jaje, smanjite vatru, poširajte 2 – 3 minute – kuhajte ispod temperature vrenja.

03

Prepecite tost, dodajte listiće špinata, premažite avokadom, dodajte nekoliko rotkvica, na vrh položite poširano jaje. Začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.

Za lakše poširanje, jaje prvo razbijte u zdjelicu pa tek onda ubacite u vodu.

podijeli

Proizvodi iz recepta