Tartufata: Namaz koji dodaje luksuz
Tartufata je namaz koji se priprema od nasitno nasjeckanih crnih ili bijelih tartufa pomiješanih s drugim gljivama, poput šampinjona, i maslinama, koje nadopunjuju izražajnu aromu tartufa. Osim toga, maslinovo ulje će očuvati intenzivan okus i dati ovom namazu svilenkastu teksturu. U nekim varijantama ovog namaza još se dodaje i malo češnjaka ili peršina za dodatnu dubinu okusa.
Kako je koristiti?
U nekim receptima dodatno se koristi i malo češnjaka ili peršina za dodatnu dubinu okusa. Staklenka tartufate jednostavan je način da unesete eleganciju tartufa u bilo koje jelo, čineći je neizostavnom za prave gurmane.
S kojim jelima kušati?
Tartufata je izvrstan dodatak na pizzi, posebno nakon pečenja, dok na bruschettama pruža poseban doživljaj u kombinaciji s topljenim sirom na hrskavom tijestu. Također se izvrsno slaže s pečenim mesom, a osobito dobro paše uz biftek i bijelu ribu. Dodavanjem tartufate na kraju pripreme, jela od mesa i ribe dobivaju dubok, sofisticiran okus koji se savršeno uklapa s njihovom teksturom i sočnošću.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.