pasta od tartufa u ulju u staklenku
Copyright (c) 2023 sweet marshmallow/Shutterstock. No use without permission.

Tartufata: Namaz koji dodaje luksuz

Tartufata je namaz koji se priprema od nasitno nasjeckanih crnih ili bijelih tartufa pomiješanih s drugim gljivama, poput šampinjona, i maslinama, koje nadopunjuju izražajnu aromu tartufa. Osim toga, maslinovo ulje će očuvati intenzivan okus i dati ovom namazu svilenkastu teksturu. U nekim varijantama ovog namaza još se dodaje i malo češnjaka ili peršina za dodatnu dubinu okusa.

Ukusne bruskete s umakom od tartufa i su enim rajcicama
Copyright (c) 2022 New Africa/Shutterstock. No use without permission.

Kako je koristiti?

U nekim receptima dodatno se koristi i malo češnjaka ili peršina za dodatnu dubinu okusa. Staklenka tartufate jednostavan je način da unesete eleganciju tartufa u bilo koje jelo, čineći je neizostavnom za prave gurmane.

S kojim jelima kušati?

Tartufata je izvrstan dodatak na pizzi, posebno nakon pečenja, dok na bruschettama pruža poseban doživljaj u kombinaciji s topljenim sirom na hrskavom tijestu. Također se izvrsno slaže s pečenim mesom, a osobito dobro paše uz biftek i bijelu ribu. Dodavanjem tartufate na kraju pripreme, jela od mesa i ribe dobivaju dubok, sofisticiran okus koji se savršeno uklapa s njihovom teksturom i sočnošću. 


* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

Pizza Gamberetti