sastojci
- 1 muškatna tikva
- kuskus
- 400 g cherry rajčica
- 400 g slanutka
- 50 g maslina
- 1 glavica luka
- 1 čili
- 40 g grožđica
- 1 kocka juhe od povrća
- jogurt
- 1 žličica cimeta
- maslinovo ulje
- peršin
- sol
- papar
Način pripreme
Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Pećnicu zagrijte na 190°C. Tikvu prelijte maslinovim uljem, posolite, popaprite, dobro promiješajte i peciteotprilike 30 minuta na 190°C na najvišoj prečki u pećnici da karameliziraju.
Nasjeckajte glavicu luka, čili očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte, usitnite peršin.
U dubljoj tavi na maslinovom ulju prepržite luk, čili, grožđice i cimet.
Dodajte rajčice i ocijeđeni slanutak, podlijte s malo vode i ubacite kocku za juhu. Dodajte masline, pečene komadiće tikve i peršin. Kuhajte 10tak minuta dok se ne zgusne.
Kuskus pripremite prema uputstvu s pakiranja.
Poslužite s kuskusom i jogurtom.