sastojci
- 1 ciabatta
- 40 g sira pecorino
- 250 g skuhanog oguljenog boba
- 3 češnja češnjaka
- peperoncini
- menta
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Način pripreme
Bob skuhajte i ogulite mu tvrdu kožicu.
2 češnja češnjaka i peperoncine sitno nasjeckajte. Na sitan ribež naribajte pecorino. Nasjeckajte listiće mente i sve zajedno promiješajte u zdjeli.
Ciabattu izrežite na kriške i prepržite na suhoj vrućoj tavi. Prepolovite češanj češnjaka i utrljajte ga po preprženim kriškama ciabatte.
U zdjeli vilicom zgnječite dio kuhanog boba, dodajte ostatak cijelih zrna, posolite i popaprite, dodajte malo maslinovog ulja. Pomiješajte obje smjese.
Servirajte bob na preprženim kriškama ciabatte, pospite listićima mente i pecorina, pokapajte maslinovim uljem i poslužite.