Muffini s batatom, tikvom i mrkvom
sastojci
- 6 jaja
- 3 žlice kravljeg sira
- 50 g sira Grana Padano
- 250 g brašna
- 0.5 manjeg batata
- 0.5 hokaido tikve
- 1 mrkva
- 3 mlada luka
- muškatni oraščić
- 1 žlica sjemenki suncokreta
- 1 žlica sjemenki sezama
- 1 žlica sjemenki maka
- 1 žličica praška za pecivo
- sol
- papar
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180°C . U lim za pečenje muffina posložite papirnate košarice.
Očistite mladi luk i nasjeckajte ga na kolutiće. Mrkvu, batat i tikvu ogulite i naribajte na krupni ribež. Naribajte grana padano.
U zdjeli pomiješajte jaja, sol, papar i svježi sir. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i muškatni oraščić, dodajte naribano povrće, sjemenke i grana padano. Ulijte jaja i dobro promiješajte.
Smjesu rasporedite do 2/3 visine košarica, pospite naribanim sirom i pecite 45-50 minuta na 180°C.