Zašto se ništa ne prikazuje?

Zapečene tortilje s puretinom, sirom i povrćem

sastojci

  • 5 kom S-BUDGET Kiselih krastavaca
  • 3 rajčice (manje)
  • 1 paprika
  • 3 lista zelene salate
  • 1 mladi luk
  • 500 g mljevene puretine
  • 1 žličica sušenog kopra
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • sol, papar
  • 4 tortilje
  • maslinovo ulje
  • 40 g maslaca
  • 100 g S-BUDGET feta sira
  • 4 žlice S-BUDGET Umaka od češnjaka
  • svježi bosiljak

Način pripreme

01

Kisele krastavce i mladi luk narežite na kolutiće, a rajčice i papriku na kockice. Listove zelene salate narežite na trakice.

02

U zdjelu dodajte mljevenu puretinu i razradite je vilicom. Zatim je posolite i popaprite te dodajte sušeni kopar i čili. Dobro promiješajte meso i začine kako biste dobili ujednačenu smjesu.

03

Meso raspodijelite na četiri dijela i potom ga ravnomjerno razmažite na četiri tortilje, otprilike 1 cm do samog ruba tortilje.

04

U tavi zagrijte maslinovo ulje i dio maslaca pa dodajte tortilju tako da namazanu stranu okrenete na masnoću u tavi. Dobro je pritisnite s gornje strane i tako pecite oko 4 minute, odnosno do meso ne posmeđi i zapeče se.

05

Potom okrenite na drugu stranu i pecite još oko 2 minute. Dok je meso na gornjoj strani po njemu namrvite četvrtinu feta sira. Izvadite iz tave pa ponovite s preostalim tortiljama.

06

Na gotove tortilje dodajte zelenu salatu, kisele krastavce, rajčicu i papriku pa prelijte umakom od češnjaka.

07

Na kraju pospite kolutićima mladog luka i nasjeckanim listićima bosiljka.

podijeli