Zapečene tortilje s puretinom, sirom i povrćem
sastojci
- 5 kom S-BUDGET Kiselih krastavaca
- 3 rajčice (manje)
- 1 paprika
- 3 lista zelene salate
- 1 mladi luk
- 500 g mljevene puretine
- 1 žličica sušenog kopra
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- sol, papar
- 4 tortilje
- maslinovo ulje
- 40 g maslaca
- 100 g S-BUDGET feta sira
- 4 žlice S-BUDGET Umaka od češnjaka
- svježi bosiljak
Način pripreme
Kisele krastavce i mladi luk narežite na kolutiće, a rajčice i papriku na kockice. Listove zelene salate narežite na trakice.
U zdjelu dodajte mljevenu puretinu i razradite je vilicom. Zatim je posolite i popaprite te dodajte sušeni kopar i čili. Dobro promiješajte meso i začine kako biste dobili ujednačenu smjesu.
Meso raspodijelite na četiri dijela i potom ga ravnomjerno razmažite na četiri tortilje, otprilike 1 cm do samog ruba tortilje.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i dio maslaca pa dodajte tortilju tako da namazanu stranu okrenete na masnoću u tavi. Dobro je pritisnite s gornje strane i tako pecite oko 4 minute, odnosno do meso ne posmeđi i zapeče se.
Potom okrenite na drugu stranu i pecite još oko 2 minute. Dok je meso na gornjoj strani po njemu namrvite četvrtinu feta sira. Izvadite iz tave pa ponovite s preostalim tortiljama.
Na gotove tortilje dodajte zelenu salatu, kisele krastavce, rajčicu i papriku pa prelijte umakom od češnjaka.
Na kraju pospite kolutićima mladog luka i nasjeckanim listićima bosiljka.