Varivo s graškom, slanutkom i bijelim grahom
sastojci
- 1 glavica luka
- 2 štapića celera
- 1 glavica brokule
- 0.5 limuna
- maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- 1.3 l povrtnog temeljca
- 270 g S-BUDGET Smrznutog graška
- 240 g kuhanog slanutka
- 250 g S-BUDGET bijelog graha
- sol, papar
- svježi peršin
- 70 g baby špinata
- 100 g S-BUDGET Jušnih okruglica
- Kiselo vrhnje (prema želji)
- Parmezan (prema želji)
Način pripreme
Nasjeckajte luk, celer i češnjak. Narežite cvjetove brokule na manje komade.
U širi lonac ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga. Dodajte luk i celer pa pirjajte oko 5 minuta dok ne omekšaju.
Potom dodajte češnjak, sušeni timijan i čili. Promiješajte pa ulijte temeljac. Pustite da prokuha.
Ubacite brokulu i smrznuti grašak, kada prokuha poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
U varivo dodajte kuhani slanutak, bijeli grah, sol, papar i nasjeckani svježi peršin. Kuhajte 3-4 minute pa ubacite listove baby špinata. Umiješajte ih pa kad listovi povenu, ugasite vatru.
U lonac s varivom iscijedite oko dvije žlice soka limuna.
Varivo poslužite u duboke tanjure pa dodajte jušne okruglice. Po želji, u svaki tanjur dodajte i žličicu kiselog vrhnja te pospite sve naribanim parmezanom.