Tart s rajčicama, kobasicom i sirom
sastojci
- 6 jaja
- 240 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 0.25 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice sušenog vlasca
- sol
- papar
- 180 g S-BUDGET Sira za pizzu
- 13 kriški rajčice (različite vrste)
- 13 kriški S-BUDGET Suhe kobasice
- 80 g maslaca
- 10 kom S-BUDGET Listova za pite
- parmezan
- svježi bosiljak
Način pripreme
U većoj zdjeli razmutite šest jaja. Ulijte mlijeko i slatko vrhnje pa začinite sušenim timijanom, vlascem i bosiljkom. Posolite i popaprite pa promiješajte.
Potom dodajte naribani sir i još jednom dobro promiješajte kako bi se nadjev ujednačio.
Različite vrste rajčica poprečno narežite na kriške. Suhu kobasicu također narežite na kriške. Maslac rastopite u manjoj tavi na vatri.
Pripremite lim ili kalup u kojem ćete peći (u receptu je korišten lim za pečenje dimenzija 30x20 cm) te ga premažite rastopljenim maslacem.
Potom maslacem premažite prvu koru i položite je na lim za pečenje tako da višak prelazi preko rubova. Rukama nježno utisnite koru tako da prati oblik lima. Ove radnje ponovite sa svim listovima. Na kraju odrežite viškove tijesta koji prelaze preko ruba.
Na posložene listove dodajte nadjev od jaja i sira te pecite u pećnici 15 minuta na 180 °C, dok se nadjev malo ne stvrdne. Potom na njega posložite kriške rajčice i kobasice te vratite u pećnicu na još oko 30 minuta.
Kad je tart gotov, izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi 5-10 minuta. Potom ga izrežite i pospite naribanim parmezanom te ukrasite listićima svježeg bosiljka.