Zašto se ništa ne prikazuje?

Srneći vrat s borovnicama, ljutikom i crnim vinom

sastojci

  • 800 g srnećeg vrata (očišćenog od masnoće)
  • 1 žlica listova svježe majčine dušice
  • 6 sušenih klekovih bobica
  • 4 ljutike (oguljene i tanko narezane)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čaša suhog crnog vina
  • 200 g svježih borovnica
  • 100 g maslaca
  • sol i svježe mljeveni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 600 g cvjetova brokule

Način pripreme

01

Prije pripreme jela dobro operite i posušite srneći vrat. Očistite ga od masnoće. U mužaru istucite klekove bobice, listiće svježeg timijana, sol i papar. Dodajte 3 mlaza maslinova ulja pa srnetinu dobro premažite pripremljenom marinadom. Ostavite meso da se marinira preko noći u hladnjaku.

02

Zagrijte veliku tavu pa u njoj na par žlica maslinova ulja prepržite srneći vrat sa svih strana. Okrećite ga svakih minutu kako bi se meso ravnomjerno ispeklo. Pecite ga maksimalno 15 minuta, ovisno o veličini vrata. Nakon pečenja meso izvadite na tanjur da “odmori” 5 minuta. Prekrijte ga aluminijskom folijom. U međuvremenu zakuhajte vodu pa na lonac stavite cjedilo. U njega stavite oprane i očišćene cvjetove brokule da se lagano kuhaju na pari.

03

Smanjite plamen ispod tave u kojoj ste pekli srnetinu pa ulijte žlicu maslinova ulja. Dodajte usitnjeni češnjak i ljutiku te pržite par minuta da povrće postane staklasto. Ulijte vino, pojačajte plamen pa kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola. Dodajte na kraju borovnice pa kuhajte još 5 minuta. Ugasite plamen pa dodajte maslac. promiješajte ili protresite tavu kako bi se maslac povezao sa umakom. Posolite i popaprite po želji.

04

Srnetinu narežite na 2 cm debele komade i poslužite s brokulom kuhanom na pari prelivenom sa slasnim umakom od crnog vina i borovnica. Uz ovo jelo će izvrsno pasati crno vino Shiraz ili Cabernet Sauvignon.

podijeli

Proizvodi iz recepta