Složenac sa špinatom, sirom i jajima
sastojci
- 1 režanj češnjaka
- 80 g polutvrdog sira
- žlice maslinovo ulje
- 400 g S-BUDGET Rezanog špinata
- 4 kriški pancete
- 5 jaja
- sol
- papar
- 500 g S-BUDGET Svježeg posnog sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 60 g brašna
- 1 žličica S-BUDGET Sušenog peršina
- 0.5 žličice sušenog vlasca
Način pripreme
Češnjak sitno nasjeckajte, a polutvrdi sir (npr. Gouda) naribajte.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte smrznuti špinat. Špinat će se otopiti, pirjajte ga nekoliko minuta dok voda malo ne ispari. Potom umiješajte nasjeckani češnjak i maknite s vatre.
Na tavi ispržite pancetu tako da kriške budu hrskave.
U većoj zdjeli razmutite jaja. Posolite ih i popaprite pa zatim dodajte špinat, namrvljenu prženu slaninu, svježi posni sir, naribani polutvrdi sir i kiselo vrhnje. Promiješajte pa dodajte brašno, sušeni peršin i vlasac te sve dobro umiješajte.
Maslinovim uljem premažite posudu za pečenje pa ulijte smjesu.
Pecite u pećnici na 180 °C oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji nekoliko minuta pa režite na kocke.
Poslužite uz svježu salatu i kruh prema želji.