Zašto se ništa ne prikazuje?

Riža s tikvicama, piletinom i paprikom

sastojci

  • 100 g S-BUDGET Basmati riže
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 1 poriluk
  • 250 g tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 300 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 100 g S-BUDGET feta sira
  • Bučine sjemenke
  • svježa menta

Način pripreme

01

Rižu uspite u temeljac i skuhajte prema uputi na pakiranju.

02

Dok se riža kuha, poriluk i tikvicu narežite na kolutiće, a piletinu i papriku na kockice.

03

U veliku tavu (ili wok) ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga. Dodajte piletinu i pržite je oko 5 minuta, odnosno, dok ne počne hvatati smeđu boju. Izvadite je iz tave.

04

Potom opet ulijte malo maslinova ulja u tavu pa dodajte poriluk. Pržite ga nekoliko minuta pa ubacite i papriku. Kad paprika omekša, dodajte tikvice i miješajte nekoliko minuta. Posolite i pospite sušenim bosiljkom.

05

U tavu s povrćem zatim dodajte rižu (s temeljcem koji je preostao u loncu) i umiješajte je. Potom vratite piletinu u tavu i sve dobro promiješajte. Poklopite i pustite da se kuha na vatri oko 5 minuta.

06

Skinite jelo s vatre. U tavu natrgajte feta sir i još jednom dobro promiješajte. Poslužite posuto bučinim sjemenkama i listićima svježe mente.

podijeli