Riža s tikvicama, piletinom i paprikom
sastojci
- 100 g S-BUDGET Basmati riže
- 600 ml povrtnog temeljca
- 1 poriluk
- 250 g tikvice
- 1 crvena paprika
- 300 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
- maslinovo ulje
- sol
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 100 g S-BUDGET feta sira
- Bučine sjemenke
- svježa menta
Način pripreme
Rižu uspite u temeljac i skuhajte prema uputi na pakiranju.
Dok se riža kuha, poriluk i tikvicu narežite na kolutiće, a piletinu i papriku na kockice.
U veliku tavu (ili wok) ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga. Dodajte piletinu i pržite je oko 5 minuta, odnosno, dok ne počne hvatati smeđu boju. Izvadite je iz tave.
Potom opet ulijte malo maslinova ulja u tavu pa dodajte poriluk. Pržite ga nekoliko minuta pa ubacite i papriku. Kad paprika omekša, dodajte tikvice i miješajte nekoliko minuta. Posolite i pospite sušenim bosiljkom.
U tavu s povrćem zatim dodajte rižu (s temeljcem koji je preostao u loncu) i umiješajte je. Potom vratite piletinu u tavu i sve dobro promiješajte. Poklopite i pustite da se kuha na vatri oko 5 minuta.
Skinite jelo s vatre. U tavu natrgajte feta sir i još jednom dobro promiješajte. Poslužite posuto bučinim sjemenkama i listićima svježe mente.