Pile s maslinama
sastojci
- 1 pile
- 6 fileta inćuna
- 3 suhe rajčice iz ulja
- 800 g pelata
- masline kalamate
- malo brašna
- maslinovo ulje
- 3 režnja češnjaka
- 2 grančice ružmarina
- suhi lovor
- 0.5 l crnog vina
- sol, papar
Način pripreme
Pile izrežite na komade, posolite i popaprite. Režanj češnjaka očistite i zgnječite nožem. U zdjelu stavite piletinu češnjak, lovor ružmarin, zalijte crnim vinom i ostavite da se marinira najmanje jedan sat, a najbolje preko noći u hladnjaku.
2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte, a šaku maslina prerežite na pola.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
ocijedite piletinu, posušite ju papirnatim ručnikom i uvaljajte u brašno. prepržite na vrućoj tavi na maslinovom ulju, izvadite u vatrostalnu posudu.
U istoj tavi popržite nasjeckani češnjak, inćune, masline i pelate.
Pustite da se krčka 5 minuta. Prelijte preko piletine, dodajte sušene rajčice i malo marinade. Pecite u pećnici oko sat i pol.
Poslužite sa prepečenom ciabatom i salatom.