
Pečeni marinirani svinjski kare s paprikom i mladim lukom
sastojci
- 500 g svinjskog karea bez kosti
- 8 režnjeva češnjaka
- 1 žlica grubo mljevene ljute paprike
- 1 mala žlica mljevene slatke paprike
- 1 žlica suhog origana
- 4 zelene paprike
- 4 mlada luka
- 4 grančice svježeg ružmarina
- 1 dcl maslinova ulja
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Za početak napravite marinadu u kojoj ćete marinirati svinjski kare. U posudu stavite 3 žlice maslinova ulja, 4 oguljena i zdrobljena režnja češnjaka, grubo mljevenu ljutu (ili slatku) papriku i sušeni origano. Sve dobro promiješajte pa pripremljenu marinadu dobro utrljajte u posoljeni svinjski kare. Umotajte ga nakon toga u foliju i stavite marinirati u hladnjak preko noći.
Nakon što ste izvadili marinirani kare iz hladnjaka, trebate ga ostaviti da se “zgrije” na sobnoj temperaturi prije nego ga krenete termički obrađivati. Zagrijte grill tavu pa na srednjoj vatri pecite svinjski kare sa svih strana dok ne dobije smećkastu koricu. Odložite ga sa strane pa u dubljoj tavi lagano prepecite svježe paprike i mladi luk. Prepečeno povrće stavite u keramičku posudu ili vatrostalnu zdjelu pa na njega stavite zapečeni svinjski kare. Sa strane dodajte 4 režnja češnjaka i grančice svježeg ružmarina. Prije pečenja prelijte meso i povrće ostatkom marinade pa ga još malo pospite mljevenom paprikom.
3. Stavite sve peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180°C. Izvadite meso i povrće iz pećnice pa ga ostavite nekoliko minuta da se odmori. Narežite svinjski kare na deblje šnite pa ga poslužite s pečenim povrćem. Uz ovo jelo možete poslužiti pire od krumpira ili samo prepečeni kruh.
Proizvodi iz recepta
