Zašto se ništa ne prikazuje?

Okruglice od tune u umaku od rajčica sa špagetima

sastojci

  • 0.5 glavice ljubičastog luka
  • 370 g S-BUDGET Tune u maslinovom ulju
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 80 g S-BUDGET Krušnih mrvica
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • sol
  • papar
  • 0.5 korica limuna
  • 300 g špageta
  • 500 g S-BUDGET Umaka od rajčica s bosiljkom
  • 0.25 žličice čilija
  • svježi peršin
  • 1 parmezan

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i stavite ga u zdjelu ili duboki tanjur.

02

Konzerve tune otvorite, ocijedite pa istresite tunu na nasjeckani luk. Potom dodajte protisnuti režanj češnjaka, jaje, krušne mrvice, sušeni origano, sol i papar. Naribajte koricu limuna i dobro promiješajte.

03

Od smjese koju ste dobili, vlažnim rukama oblikujte manje okruglice. Od ove količine ispast će vam oko 16 okruglica. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200 °C.

04

Dok se okruglice peku, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali sačuvajte šalicu vode od kuhanja tjestenine.

05

U veću tavu ulijte umak, zagrijte ga i dodajte mu čili. Promiješajte, kuhajte oko 5 minuta pa ubacite pečene okruglice, umiješajte i dodajte nasjeckani svježi peršin.

06

Potom u tavu dodajte i skuhanu tjesteninu, promiješajte, a po potrebi podlijte s vodom u kojoj se kuhala tjestenina.

07

Poslužite posuto naribanim parmezanom.

podijeli