Okruglice od tune u umaku od rajčica sa špagetima
sastojci
- 0.5 glavice ljubičastog luka
- 370 g S-BUDGET Tune u maslinovom ulju
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 80 g S-BUDGET Krušnih mrvica
- 0.5 žličice sušenog origana
- sol
- papar
- 0.5 korica limuna
- 300 g špageta
- 500 g S-BUDGET Umaka od rajčica s bosiljkom
- 0.25 žličice čilija
- svježi peršin
- 1 parmezan
Način pripreme
Nasjeckajte luk i stavite ga u zdjelu ili duboki tanjur.
Konzerve tune otvorite, ocijedite pa istresite tunu na nasjeckani luk. Potom dodajte protisnuti režanj češnjaka, jaje, krušne mrvice, sušeni origano, sol i papar. Naribajte koricu limuna i dobro promiješajte.
Od smjese koju ste dobili, vlažnim rukama oblikujte manje okruglice. Od ove količine ispast će vam oko 16 okruglica. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200 °C.
Dok se okruglice peku, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali sačuvajte šalicu vode od kuhanja tjestenine.
U veću tavu ulijte umak, zagrijte ga i dodajte mu čili. Promiješajte, kuhajte oko 5 minuta pa ubacite pečene okruglice, umiješajte i dodajte nasjeckani svježi peršin.
Potom u tavu dodajte i skuhanu tjesteninu, promiješajte, a po potrebi podlijte s vodom u kojoj se kuhala tjestenina.
Poslužite posuto naribanim parmezanom.